Om Smak Sak

Vi är ett cateringföretag med säte i Malmö som grundades i april 2020 av Erik Bjergert Elgaard. Med hjälp av sin entreprenörsanda och mångåriga bakgrund inom restaurangbranschen kunde Erik börja anställa medarbetare efter tre månader av hårt arbete på egen hand. Sedan dess har Smak Sak vuxit och etablerat sig som en pålitlig och framstående aktör inom cateringbranschen med runt 15 anställda i dag. Smak Sak drivas i dag av entreprenörsparret Erik och Maria.

Företags-luncher, konferenser och evenemang

Hos Smak Sak är vår främsta målsättning att öka glädjen på företag genom att erbjuda god och nyttig mat som gör människor gladare och mer effektiva

Vi erbjuder en komplett lösning för företagsluncher, konferenser och evenemang, där kvalitet, smak och omtanke för både människor och miljö står i centrum. Vår meny bjuder på en smakrik resa med ett brett utbud av läckerheter.

Hållbar och miljövänlig catering

Ansvarstagande är en grundläggande del av vår verksamhet.

Vi strävar efter att använda närproducerade ingredienser när säsongen tillåter det och arbetar aktivt för att minimera vår plastanvändning. Våra leveranser sker med el-truck inom centrala Malmö, och vårt fokus på hållbarhet sträcker sig även till vår produktionsanläggning, där solceller på taket förser oss med förnybar energi.

Smak Sak sträver efter minimal matsvinn

På Smak Sak minimerar vi matsvinn genom att använda en strikt planering av råvaror. Vi handlar baserat på noggranna kalkyler för att köpa exakt det vi behöver. Eventuell överskottsmat doneras till organisationer som bland annat Maskrosens Barn för barnens torsdagsmys för att säkerställa att en minimal mängd mat går till spillo. Genom denna strategi strävar vi efter att minska matsvinnet och bidra till en hållbar och ansvarsfull verksamhet.

Syfte och vision

Smak Saks mål är att erbjuda högkvalitativa måltider för företag, konferenser och evenemang.

Vi arbetar för att förbättra matstandarden vid sådana evenemang och producerar all mat i våra egna lokaler i Malmö. Vår vision är att bli det föredragna valet av livsmedelsleverantör för företag som strävar efter hög kvalitet och god smak. Vi erbjuder en helhetslösning för företagsluncher, konferenser och event, med ambitionen att använda närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Tillsammans med våra många partners kan nästan allt vara möjligt.

Vårt syfte är att höja matglädjen på företaget.

Tveka inte att kontakta oss om du har en idé till ditt event.

Stolta samarbeten

Vi är stolta över vår roll som huvudleverantör till Snälltåget och våra samarbeten med flera andra företag runt Malmö, däribland Friends of Executive, Unisports, HGM och vi levererar till bland annat flera advokatbyråer. Vi har ett brinnande engagemang för att skapa läckra och näringsrika måltider som gör skillnad för våra kunder.

Våra medarbetare

Det är våra engagerade medarbetare som gör det möjligt för oss att erbjuda våra cateringtjänster. Vi stöttar och utvecklar kontinuerligt deras kunskaper och färdigheter, så att vår passion för smak och kvalitet genomsyrar alla delar av vår verksamhet.

Vin till maten

Förutom vår cateringverksamhet har Erik även startat Wineimport. Genom denna satsning och tillsammans med vårt serveringstillstånd kan vi erbjuda vin som kompletterar maten samt vinprovningar i samband med vår catering.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss för att diskutera dina önskemål och behov.
Vi ser fram emot att sätta guldkant på ditt nästa event.