Miljömålsättning och hållbarhetspolicy

Det viktigaste för oss på Smak Sak Catering är att göra våra kunder nöjda. Vi tror att om alla beslut vi tar i verksamheten utgår från ett hållbarhetsperspektiv kommer vi att lyckas som bäst. Målet är att ständigt minska vår miljöpåverkan i alla olika delar som vår verksamhet berör. Därför fokuserar vi på att vara uppdaterade om de nya riktlinjerna utifrån miljölagstiftningen för att ligga i framkant med att förbättra våran påverkan på miljön och för att även göra rätt ifrån sig som verksamhet enligt lag.

Minskning av engångsartiklar

Catering innebär att det förekommer en del engångsartiklar inom vår verksamhet. För att minska användandet av engångsartiklar erbjuder vi till våra kunder uppläggningsfat och dylikt. Vi informerar dem de positiva aspekterna med att byta ut engångsartiklar, som är att de ger både en trevligare uppläggning för dig som kund, men även en minskning av engångsartiklar som är bättre för miljön.

Miljövänliga transporter

Våra leveranser av cateringmaten kräver daglig transport och för att minska våra utsläpp försöker vi enbart använda oss av våra egna bilar som alla går på el.

Ansvarsfulla leverantörer och hållbara råvaror

Våra leverantörer väljer vi med omsorg, för att få ett starkt samarbete med bra kommunikation. Vi önskar att de företag som vi samarbetar med går i linje med vår hållbarhetspolicy och har samma vilja att bidra till en hållbarare framtid. Lokalt producerat och hållbart odlat är något som vi strävar efter hela tiden efter i den mån vi kan. Matlagningen består till största del av varor som producerats ur ett hållbart perspektiv. Vi skapar därav vår meny efter ledorden flexibilitet, kreativitet, närproducerat och säsongsbetonat. Vårt kreativa kök strävar dessutom efter att minska matsvinnet genom att ta vara på alla råvaror, och om vår verksamhet inte kan ta vara på allt – att det skänkas vidare till någon mer behövande.

Socialt ansvar

Social hållbarhet är en betydande del i vår verksamhet och därför vill vi ge tillbaka till lokalsamhället när vi kan, samarbetet med Maskrosbarn i Malmö är något vi värnar om. Att skapa möjligheter för unga och studenter är även en annan aspekt som vi vill bidra med, vi tar därför emot praktikanter för att ge dem en möjlighet till erfarenhet i arbetslivet. 

Arbetsmiljö och inkludering

Vi bryr oss om våra medarbetare, och vi vill att de ska känna att de trivs på sin arbetsplats och att de kan vara sig själva. Därav ser vi ständigt över företagsklimatet och vi accepterar inga diskrimineringar av något slag. Vi jobbar systematisk med arbetsmiljö och använder lagkraven som minimumskrav för oss och extra om det kan bidra till en bättre miljö.

På Smak Sak Catering vill vi vara en verksamhet som ger inspiration till andra att både laga gott och att göra gott samtidigt. Varmt välkommen till oss!